Hoelang griepvaccin buiten koelkast?

Indien de vaccins langer dan 2 uur boven de 8°C zijn bewaard of ongeacht de tijdsduur boven de 21°C zijn bewaard dient u een meldingsformulier onderbroken koude keten in te vullen. Er wordt zo snel mogelijk contact met u opgenomen om tot een oplossing te komen.

Hoeveel mensen halen jaarlijks de griepprik?

Van alle mensen die vorig jaar een uitnodiging kregen voor de griepprik, ging 54 procent een vaccinatie halen. In 2019 lag dat percentage op 53. Per jaar worden ongeveer 6 miljoen mensen uitgenodigd voor een griepvaccinatie. In 2017 kwam het laagste percentage ooit opdagen: 50 procent reageerde op de uitnodiging.

Waar is de vaccinatiegraad het hoogst?

De Wadden bovenaan De Waddeneilanden zijn de absolute koplopers, aangevoerd door Terschelling, met een vaccinatiegraad van 86 procent, en daaropvolgend Ameland met 85 procent.

Kan ik nog een griepprik krijgen?

Iedereen van 60 jaar en ouder krijgt een gratis vaccinatie tegen griep aangeboden door de overheid: de griepprik. Dat geldt ook voor mensen met een chronische medische aandoening, zoals hartproblemen of een longziekte.

Hoe griepvaccin bewaren?

Het griepvaccin moet koel bewaard worden. Dat betekent in een goed functionerende koelkast tussen 2°C en 8°C. Het is aangewezen de vaccins te bewaren in het centrale gedeelte van de koelkast, voldoende verwijderd van het koelelement achteraan.

Hoelang blijft een griepvaccin goed?

Dan kunnen de afweerstoffen in uw lichaam het griepvirus onschadelijk maken. Hierdoor wordt u niet ziek. Als u toch de griep krijgt, wordt u vaak minder ernstig ziek. De bescherming door de griepprik duurt ongeveer 6 maanden.

Waarom griepprik vanaf 60 jaar?

In 2008 is de leeftijd waarop mensen de griepprik gratis aangeboden krijgen, verlaagd van 65 naar 60 jaar. Het is gebleken dat mensen al vanaf 60 jaar meer risico lopen op ernstige gevolgen van griep. Ook al voelt u zich heel fit, als mensen ouder worden, veroudert ook hun afweersysteem.

Hoeveel mensen oproep griepprik?

In oktober en november krijgen zo’n 6 miljoen mensen van hun huisarts een uitnodiging voor de jaarlijkse griepprik. De griepprik is voor mensen van 60 jaar en ouder en voor volwassenen en kinderen met bepaalde medische aandoeningen.

Waar ligt de vaccinatiegraad het laagst?

De gemeente Urk heeft de laagste vaccinatiegraad van Nederland. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM. De gemeente Schiermonnikoog scoort het hoogst.

Waar laagste vaccinatiegraad Nederland?

Het RIVM publiceerde de vaccinatiegraad op wijkniveau. De cijfers geven stof tot nadenken. In de Amsterdamse wijk ‘Westelijk Havengebied’ is de kans het kleinst om op straat iemand tegen te komen die gevaccineerd is.

Waar kan ik griepprik kopen?

Je betaalt hier ook geen eigen risico voor aan je zorgverzekeraar. Heb je geen uitnodiging ontvangen, ga dan tussen half oktober en half november even langs bij je huisarts en vraag naar de griepprik. Kosten voor de griepprik kunnen soms ook vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Hoe griepvaccin aanvragen?

Voor een griepvaccinatie kunt u het best tussen midden oktober en midden december langsgaan bij uw huisarts. Het vaccin kost maximaal 10 euro, maar wordt voor bijna de helft terugbetaald aan mensen uit risicogroepen, zoals 65-plussers en chronisch zieken.

Categories: Interesting